Jeugdwerking

De jeugdwerking wordt gestuurd door vrijwilligers die allemaal een gemeenschappelijk doel nastreven nl alle spelers uit de regio, de mogelijkheid bieden om aan sport te doen, in een kindvriendelijke omgeving, waar aandacht wordt besteed aan voetbaltechnische waarden en sociale waarden.

De functie van jeugdopleiding VK Nederhasselt moet gezien worden als een opleiding van eigen spelers, die op termijn een meerwaarde betekenen voor het eerste elftal.

De jeugdwerking van VK Nederhasselt bezit reeds goede fundamenten, in de toekomst wil het bestuur verder bouwen door de jeugdwerking te optimaliseren.

De afkorting VK staat symbool voor de jeugdwerking en vormen de steunpilaren van de opleiding.

De “V” staat voor Verbondenheid, Verbetenheid, Verantwoordelijkheid, Vriendschap…

De “K” staat voor Kwaliteit, Kansen, Kameraadschap, Kampioen…

De jeugdwerking van VK Nederhasselt wil dan ook volgende missie verkondigen :

  • Wij willen zowel op recreatief als competitief niveau een kwaliteitsvolle en complete opleiding aanbieden, te beginnen vanaf 5 jaar.
  • Wij willen kansen bieden aan talentvolle spelers om door te stromen naar het A-elftal
  • Wij willen onze leden spelplezier bezorgen en de kans geven zich verder te ontwikkelen.
  • Wij willen ook het sociale en opvoedende rol niet vergeten en een degelijke opleiding geven aan jongens en meisjes met minder talent in een plezante sfeer waar de speler centraal staat
  • Wij willen de begrippen vriendschap, solidariteit, respect en sportiviteit hoog in het “vaandel” houden. Wij willen een  OPEN BELEID voeren waardoor de spelers, ouders, medewerkers, sponsors.. zich betrokken voelen bij de club.
  • Zich gewaardeerd en betrokken blijven voelen bij VK Nederhasselt, zodat voetbal tot op latere leeftijd een plaats blijft houden als speler, coach, medewerker, bestuurslid en/of supporter.

VK Nederhasselt staat garant voor een jeugdwerking waar opvoeding (orde, discipline en fair play) hoog in het vaandel staat.

Pas als iedere speler met plezier zijn voetbalhobby kan uitoefenen, zijn we geslaagd als jeugdopleiding VK Nederhasselt.

De leden  en bestuursleden  moeten fier zijn  om  bij VK Nederhasselt te horen.